Варчев Финанс - брокерски услуги, Форекс валутна търговия, Форекс трейдър, капиталови пазари, договори за разлика върху акции, стоки, фючърси и индекси

English

Първото Име в Инвестициите!

НОВИНИ ОТ ВАРЧЕВ БРОКЕРС

Свържете се с нас

Директен достъп до борсите (DMA)

Какво е ДМА?

Direct Market Access (директен достъп) е услуга, насочена към едрите инвеститори, позволяваща на пазарните участници да търгуват акции, индекси, фючърси и опции директно на пода на ключовите световни борсови пазари. Чрез директния достъп се минимизират разходите при търговия посредством директната връзка с международните борси. Характерно за инвеститорите е, че се стремят към най-добрата цена на изпълнение на сделките и минимизиране на разходите.

С DMA клиентите използват брокерска платформа, но запазват пълен контрол върху сделките си, като търгуват на цени на пода на борсите и получават пълна прозрачност при изпълнение на ордерите. Директният достъп дава възможност на крупните инвеститори, търгувайки с борсовите цени да минимизират своите разходи, чрез тесният борсов спред и характерните ниски комисионни.

Предимства

Директният достъп до фондовата борса позволява на клиентите да търгуват директно на пода на борсата “on the floor”, което намалява разходите при по-големи обеми и позволява клиентите да търгуват с борсов спред. Спред е разликата между Bid и Ask. (ДМА) позволява на отделния инвеститор да търгува всички видове финансови инструменти с котировките на фондовите борси, без брокерски спред и при автоматично изпълнение на поръчките си.

Пример за транзакция

Образец: търговия на Barclays. Представете си че Barclays се търгува в момента на пазара с котировки 577/578 - Отвори тук! - Вие решавате да разгледате цените на ниво 2 за акцията, ползвайки L2 Dealer за да видите пълната дълбочина на поръчки в пазара за закупуване и продаване. Съдейки по тежестта на съществуващите поръчки, избирате да направите поръчка за закупуване на 10,000 акции във market spread-a на 577.5. Отвори тук! - Вашата поръчка е приета и вече е показана на екрана за поръчки.

В началото, вашата поръчка не е изпълнена. След кратко изчакване, тя би се изпълнила и CFD ще ви бъде създадено да покаже вашата нова позиция. (Разбира се няма гаранция че вашата поръчка ще бъде запълнена, и вие може да отложите поръчката по всяко време.

Вече имате позиция в 10,000 акции в Barclays по 577.5, за първоначални възможни разходи от 10,000 акции по 577.5 по 5 = 2887.50.

Да затворите своята позиция

През следващият ден пазарната цена на Barclays постепенно се покачва и вие решавате да продавате. Ползвайки L2 Dealer можете да видите че има достатъчно поръчки за закупуване за да си продадете 10,000 акции по 583. Пускате поръчка за продажба. Отвори тук! Вашата поръчка е намеренена и съответната CFD позиция е затворена. Вие сте направили печалба със продажбата на 583-577.5 x 10,000 = 550

За да сметнете цялостната си печалба, вие трябва също така да пресметнете комисионната върху вашaтa CFD сделка, както и всяка промяна при лихвата и диведента докато вашето CFD e отворено.

Инструменти за търговия

Документи
Софтуер
 

Shares List

IOB Stocks

Изтегли L2 Dealer (2515 kB)


Symbol Bid Ask Change
EUR/USD 0
USD/JPY 0
GBP/USD 0
USD/CHF 0
USD/BGN 0
GOLD 0
Silver 0
Crude Oil 0

Бързи линкове

Абонирайте се за RSS новини