Варчев Финанс - брокерски услуги, Форекс валутна търговия, Форекс трейдър, капиталови пазари, договори за разлика върху акции, стоки, фючърси и индекси

English

Първото Име в Инвестициите!

НОВИНИ ОТ ВАРЧЕВ БРОКЕРС

Свържете се с нас

Валутна търговия (FOREX)

Технически Анализ

   Дневен Технически Анализ EUR/USD 09.05.2014
 Подкрепа  Съпротива  Тренд
 

Какво да очакваме на пазарите през следващата седмица

Сентиментът се обърна в полза на долара, след като Марио Драги заяви, че ЕЦБ е готова да действа на следващото си заседание през Юни месец. Това означава или по-ниски лихви или стартиране на QE в Еврозоната. Еврото докосна 1.40 и се срина с над 100 пункта в Четвъртък по време на заседанието на ЕЦБ. Ключовото изречение на Драги, което доведе до разпродажби на единната валута бе „ЕЦБ е в удобна позиция да действа през Юни”. Паундът от своя страна не успя да мине над ключовото психологическо ниво на 1.70 и инвеститорите прибираха печалби в последните два дена от изминалата седмица.

Понеделник е най-бедният ден на икономически данни от седмицата. В 04:30 очакваме бизнес доверието в Австралия. Няма други новини по време на азиатската сесия. По време на европейската сесия единствените данни са от Швейцария в 10:15- продажби на дребно на годишна база. Очаква се те да скочат с 2.3% спрямо предишен ръст от 1.0%. Следващите данни са чак в 21:00 от САЩ- бюджетен баланс, едва ли ще предизвикат промени в пазарите. С това Понеделник приключва.

Вторник е по-силен на икономически данни. Календарът започва с данни за жилищните заеми в Австралия и цените на жилища. Очаква се спад и в двата показателя. Много силни данни очакваме от Китай в 08:30- индустриално производство за Април на годишна база. Очаква се леко нарастване до 8.9% спрямо 8.8% за предходния период. В 09:45 от Франция очакваме текущата сметка на страната. По-силните данни са от Германия в 12:00- ZEW индексите на икономическите условия. По време на американската сесия очакваме силна волатилност около 15:30, когато от Америка ще бъдат обявени продажбите на дребно. Очакват се по-слаби данни от предходния период.

Сряда започва със силни данни от Нова Зеландия. В 01:45 очакваме продажбите на дребно за първото тримесечие. Следват инфлационни данни от Германия в 09:00- индекс на потребителските цени за Април. Много силни данни очакваме от Великобритания в 11:30- промяна в заетостта и ниво на безработица. Безработицата се очаква да падне до 6.8%. През изминалата седмица АЦБ запази паричната си политика непроменена и не очакваме изненади тук. В 12:00 след индустриалното производство от Еврозоната. Следобед от Америка единствените силни данни са в 15:30- индекс на производствените цени. Очакват се по-слаби данни от предходните, волатилност при кросовете с долара.

Четвъртък е най-силен на икономически данни. Денят започва с данни от Япония за БВП в 02:50. Очаква се той да нарастне през първото тирмесечие. Следват силни данни от Германия в 09:00- БВП за Q1. В 10:15- индекс на производствените цени от Швейцария. В 12:00 следват данни за индекса на потребителските цени и БВП от Еврозоната. Очакват се противоречиви данни. В 15:30 очакваме индекса на потребителските цени и от САЩ. В 17:00 отново силни данни от САЩ- производствен индекс на FED Philadelphia.

Петък стартира с индустриалното производство от Япония. В 08:30 от Франция очакваме БВП за първо тримесечие и заетостта в неселскостопанския сектор. Следват данни от Америка в 15:30 за жилищния сектор. Именно към този сектор са насочени опасенията на председателя на ФЕД- Йелан. Очкваме началното жилищно сторителство и разрешителните за строеж. В 16:55 ще излязат данните за потребителското доверие на Мичиган.

Symbol Bid Ask Change
EUR/USD 0
USD/JPY 0
GBP/USD 0
USD/CHF 0
USD/BGN 0
GOLD 0
Silver 0
Crude Oil 0

Бързи линкове

Абонирайте се за RSS новини